Taxatie

Erkend taxateur in Haarlem

Vakkundige taxaties

Wij staan tot uw dienst als u een erkende waarde taxatie wilt hebben. Zo'n taxatie is onder meer van belang bij het bepalen van het maximale bedrag voor financiering van bijvoorbeeld een woonhuis. Bij de aanvraag van Nationale Hypotheekgarantieis zo'n taxatie zelfs verplicht. Van elke taxatie wordt een uitvoering taxatierapport uitgebracht en veelal geldt: binnen 24 uur na opname heeft u het rapport in huis. Uit het feit dat wij voor meerdere grote geldverstrekkers landelijk taxeren blijkt dat u ook voor een taxatierapport bij ons aan het juiste adres bent.

NWWI    

Vanaf 1 juli 2009 is het onafhankelijk taxatie-instituut NWWI van start gegaan. Het NWWI is opgericht om financiers en consumenten zekerheid te bieden over de waarde van woningen. Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit. Het NWWI heeft inmiddels een breed draagvlak verworven. Ook het aantal geldverstrekkers dat wil samenwerken met het NWWI neemt gestaag toe.

De kenmerken van het NWWI passen prima bij de denk- en handelswijze van ons kantoor en het was dan ook een logische stap om ons bij dit keurmerk aan te sluiten.

In deze moeilijke tijden waarin het consumentvertrouwen tot een dieptepunt is gezakt, kan het keurmerk van het NWWI u meerwaarde bieden. Daarbij is het van belang samen te werken met betrouwbare en gekwalificeerde partners. Met onze jarenlange ervaring in de regio kunnen wij die partner voor u zijn. Als lid van branchevereniging VBO Makelaar zijn wij gehouden aan naleving van de VBO Gedragscode en staan wij onder toezicht van het VBO Tuchtcollege. Tevens zijn wij gecertificeerd en via de verplichte permanente educatie blijft onze kennis daarom continu up-to-date. Daarnaast zijn wij geregistreerd bij het kwaliteitsregister NRVT. Onze kwaliteit in makelen en taxeren is dus gegarandeerd.

NRVT taxatie register

NRVT geregistreerde makelaar staat voor kwaliteit Nadat in 2001 de beëdiging van makelaars werd afgeschaft omdat het geen waarborg meer bleek voor permanente kwaliteit, had de branche zelf behoefte aan een modern kwaliteitsborginginstrument. Vanuit deze behoefte is de NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) ontstaan. De NRVT stelt zich nadrukkelijk onafhankelijk op in de markt en wordt als zodanig ook erkend door de Raad voor Accreditatie.

Accreditatie door de Raad voor Accreditatie is de hoogst mogelijke erkenning die een certificeringsregeling ten deel kan vallen. Het DNV-certificatieschema heeft die status bereikt. De NRVT geregistreerde Makelaar/Taxateur is gecertificeerd volgens dit in 2005 geaccrediteerde certificatieschema.

Voor opname in het NRVT-Register komen uitsluitend makelaars/taxateurs in aanmerking die zijn gecertificeerd op basis van het DNV-schema volgens de wereldwijd erkende ISO 17024 norm. DNV-Gecertificeerde Register Makelaars/Taxateurs zijn verplicht deel te nemen aan een programma van Permanente Educatie, zodat u er zeker van kunt zijn dat hun kennis altijd up to date is. Certificatie beoogt immers niet alleen de kwaliteit van het moment te waarborgen, maar ook de kwaliteit op langere termijn!

Door te kiezen voor een NRVT Makelaar kiest u dus voor alom geaccepteerde kwaliteit.